← Înapoi

restaurant Atra

Solutia propusa porneste de la materialele existente la interior, lemnul de culoare deschisa si otelul corten al semineului, precum si de la locatia deosebita in mijlocul naturii. Am dorit sa realizam o atmosfera calda, naturala si primitoare, fara a compromite eleganta locului si in acelasi timp sa propunem o rezolvare functionala corecta.

Materialele propuse in cadrul proiectului sunt contrastante si complementare urmarind imbinarea unor elemente moderne cu elemente traditionale. Astfel ca lemul deschis cu un finisaj fin al scaunelor este complementat de lemnul inchis, brut al tabliilor de mese si al masutelor de cafea. Finetea textilelor de pe tapiserii este complementata de rugozitatea covoarelor.
Elementele de decor propuse sunt de factura rurala: farfurii ceramice decorate in stil traditional, covoare impletite, lampi de ratan si plante uscate care ambienteaza mesele.

Un concept important in zonificare este identificarea de locuri antropologice in cadrul restaurantului pe care le-am evidentiat prin functionalitatea propusa. Astfel zona de lounge este amplasata in jurul semineului si profita de caldura acestuia; am accentuat acest mood prin scaunele adanci si comode propuse. Masa ovala este amplasata in fata geamului si devine elementul central al spatiului relationand cu exteriorul. Ea este destinata evenimentelor speciale, dar totodata poate fi folosita de mai multe grupuri in acelasi timp incurajand interactiunea intre oaspeti. Zona de bar este amplasata in apropierea intrarii pentru a intampina oaspetii. Restaurantul in sine este organizat de doua banchete lungi care permit lasarea libera a spatiului central si realizarea corecta a circulatiilor. Totodata prin propunerea unor volume usor rotunjite, contemporane se creaza o atmosfera eleganta, moderna.